Dne 8. 6. podal rezignaci na post předsedy a sekretáře klubu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí Martin Pecha. To oznámil oficiálně ve svém dopisu, který adresoval  výkonnému výboru 1. BFK, FAČR, MSKFS i OFS Frýdek-Místek.

Citujeme: “Vážení přátelé a kolegové, vzhledem k událostem, které již ve svém dopise pojmenoval můj kamarád JUDr. Jiří Šidliak, je i pro mne, jako moravského zástupce, neakceptovatelná nová úprava stanov FAČR. A vzhledem k událostem, které se v mém životě udály během posledního roku, jsem se rozhodl odstoupit z postu předsedy a sekretáře 1. BFK Frýdlant, z.s. ke dni 31. 7. 2018. Tímto dopisem bych Vám všem chtěl poděkovat za pomoc, podporu a přízeň. Díky Vám jsem prožil sice hektické, ale přesto krásné tři fotbalové roky. Zvlášť bych chtěl poděkovat Daliboru Kučerovi, Alanu Jančíkovi, Martinovi Šrámkovi a Michalu Chlebkovi”, uvedl Martin Pecha.

V úterý 12. 6. se sejde mimořádný výbor, který bude tuto situaci urychleně řešit a učiní veškeré kroky tak, aby v žádném případě nebyl narušen chod klubu.

Výkonný výbor tímto děkuje odstupujícímu předsedovi Martinu Pechovi za práci, kterou v předchozích třech letech pro klub vykonal.  Tato nedoceněná a dobrovolná práce v osobním volnu je v dnešní době velmi časově i psychicky náročná. Přejeme Martinu Pechovi mnoho úspěchů v osobním životě a ještě jednou mu děkujeme.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí dne 8. 6. 2018

Výkonný výbor 1. BFK Frýdlant